Jízdní kola v designu Škoda pro sezonu 2010

21. dubna 2010

Škoda Auto přichází s nabídkou jízdních kol s originálním designem Škoda. Kolekce jízdních kol je pevnou součástí sortimentu Škoda originálního příslušenství. Společnost tak nepřímo navazuje na práci zakladatelů automobilky, panů Laurina a Klementa, kteří kdysi právě s výrobou jízdních kol začínali. Kolekce jízdních kol pro rok 2010 obsahuje silniční speciál, horská kola, stejně tak v současné době populární crossová kola.

Jízdní kolo v designu Yeti bylo vyvinuto v návaznosti na první české SUV - model Yeti. Plnohodnotné horské kolo Yeti´s bike je z výroby uzpůsobeno do náročného terénu. Ve výbavě nechybí komponenty Shimano Deore, přední vidlice Rock Shox nebo speciální 29„ kola Rigida Taurus s plášti Schwalbe Racing Ralph Evolution. Ty se vyznačují lepšími vlastnostmi při stoupání, díky menšímu ovlivnění nerovnostmi povrchu.

Víceúčelové jízdní kolo Roomster poslouží celé rodině a širokému spektru aktivit. Duralový rám je osazen kvalitními komponenty řady Shimano Acera (zadní měnič) a Shimano Fire Plus (řadicí páky). Dlouhodobou životnost kola zaručuje vysoká pevnost rámu tvarovaného technologií hydroforming.

V nabídce horských kol nadále zůstává model Fabia Sportline, který prošel v letošním roce významným faceliftem jako celá modelové řada Fabia a Roomster. Jízdní kolo Fabia Sportline disponuje měničem Shimano Deore kombinovaným s pozměněným řadícím systémem Rapid Fire Plus (27 rychlostí). Ten umožňuje odřazovaní jednotlivých převodů dvěma způsoby. Ovládání měničů je tak rychlé a bezpečné bez ohledu na jízdní podmínky. O komfort jízdy se stará vidlice Suntour SF se zdvihem 100 mm.

Vrcholem nabídky horských kol je celoodpružený model Škoda Motorsport ve stejné barvě, jako závodní speciál Škoda Fabia Super 2000. Jízdní kolo Škoda Motorsport obsahuje mj. vzduchovým tlumičem odpružený duralový rám Aluminium Hydroforming s uzamykatelnou vzduchovou vidlicí Manitou Drake Super air Absolute, o zdvihu 130 mm, přizpůsobenou all moutain jízdám.

Crossový model Superb, určený převážně pro rekreační jízdu, je svým názvem spojen s vlajkovou lodí značky - Škoda Superb. O komfortní cestování se postará např. 24 rychlostní přesmykač Shimano Deore a vidlice s hydraulickým uzamykáním chodu - Suntour SF o zdvihu 60 mm. Další zástupce crossové třídy odkazuje svým názvem na rodinu vozů Škoda šetrných k životnímu prostředí - GreenLine. Jízdní kolo GreenLine je vybaveno 21rychlostním řazením Shimano Revoshift a speciálními plášti Crossway, které se vyznačují nízkým valivým odporem.

Silniční speciál Mont Ventoux - evokuje jednu z nejnáročnějších etap loňského ročníku Tour de France. S odlehčeným karbonovým rámem a přední vidlicí (Carbon UD), disponuje značkovými komponenty řady Shimano Ultegra 6700 při hmotnosti pouhých 7,2 kg.

Součástí letošní kolekce je i model jízdního kola pro nejmenší - 7“ dětské kolo Race 1 s označením „My First Škoda“.

Jízdní kola z nabídky Škoda originálního příslušenství je možné zakoupit u všech autorizovaných prodejců značky Škoda. Bližší informace k jednotlivým modelům naleznete v sekci Originální příslušenství.

Ceník jízdních kol Škoda pro rok 2010 (doporučená cena včetně DPH v ČR)

Yeti's bike (16,5„ 19“ 21,5„) - 22 999 Kč

Roomster (17“ 19„) - 8 999 Kč