Yeti Champion - limitovaná edice úspěšného SUV

14. dubna 2010

U příležitosti zisku dvou titulů Auto roku 2010 v České republice, bude domácím zákazníkům nově k dispozici limitovaná edice sportovně užitkového vozu Škoda Yeti. Stylový Yeti Champion nabídne alternativu všem zájemcům o tento model v ČR, kteří se chtějí ještě více odlišit.

Yeti Champion vychází z výbavového stupně Ambition a svým budoucím majitelům zajistí notnou dávku exkluzivity. Výhradně Champion nabídne optický paket v hliníkovém designu či nová sportovní sedadla v červeném nebo stříbrném provedení včetně bederní opěry. Oproti běžné verzi Ambition je výbava dále obohacena o interiér Sport, dvouzónovou klimatizaci s elektronickou regulací Climatronic, autorádio Swing s CD a MP3, 17" kola z lehké slitiny Annapurna v černo-stříbrném provedení a stříbrný střešní nosič.

Image vozu podtrhují charakteristické prvky jako například kryty pedálů z ušlechtilé oceli, stříbrné kryty zrcátek, dekorativní lamely předního nárazníku, boční a zadní ochranné lišty vozu nebo tónování zadních skel - Sunset. Výhradně limitovaná edice Yeti Champion je nabízena v metalické barvě Tangerine Orange, na přání lze objednat i jinou sériovou barvu z barevné škály vozů Škoda, a to bez příplatku.

Nabídku pohonných jednotek tvoří dva benzínové a tři dieselové motory, které pokrývají výkonovou paletu od 77 do 125 kW, a zákazníkům je k dispozici jak v provedení 4x4, tak i jako dvoukolka. Cena základního modelu Yeti Champion s benzinovým čtyřválcem 1,2 TSI/77 kW a šestistupňovou manuální převodovkou činí 508 800,- Kč. V červnu letošního roku se nabídka motorizací modelu Yeti rozšíří o benzinový motor 1,4 TSI/90 kW a dieselový agregát 2,0 TDI CR/103 kW 4x4 v kombinaci šestistupňovou automatickou převodovkou DSG.

Limitovaná edice Champion podtrhuje dosavadní úspěchy modelu Yeti u domácích zákazníků. Krátce po své premiéře v červenci loňského roku se stal nejprodávanějším vozem v kategorii SUV s celkovým tržním podílem více než 20% v daném segmentu. Za první tři měsíce letošního roku bylo v ČR registrováno 961 vozů Škoda Yeti. Obdobnou tendenci vykazuje i objem nově přijatých objednávek. Během prvního čtvrtletí letošního roku se pro model Yeti v ČR rozhodlo již více než 1300 zákazníků.

Yeti byl kladně přijat odbornou motoristickou veřejností, obdržel několik prestižních ocenění. Mezi nejvýznamnější ocenění patří vítězství v anketách Auto roku 2010 Klubu motoristických novinářů v ČR a Auto roku 2010 v ČR pořádané Svazem dovozců automobilů.

Z nabídky Škoda originálního příslušenství lze vůz dále vybavit řadou praktických doplňků, které dotvářejí osobitý vzhled vozu. Ceny jednotlivých dílů, určených k dodatečné montáži jsou k dispozici na stránkách Škoda Auto v sekci Originální příslušenství. Limitovanou edici vozů Yeti Champion lze již nyní objednat u autorizovaných obchodníků značky Škoda v České republice.

-ric- ; Škoda