TPCA oslavila v březnu pět let

26. března 2010

Kolínská automobilka TPCA Toyota Peugeot Citroën oslavila již na začátku března pět let od spuštění sériové výroby. Uplynulých pět let společného soužití automobilky a regionu připomíná výstava nazvaná 5 let výroby TPCA - historie a budoucnost.

Umístěna je v Červinkovském domě Regionálního muzea v Kolíně a návštěvníci se budou moci seznámit na jednom místě s různými pohledy na firmu, která je v současnosti největším zaměstnavatelem v regionu. „V posledních letech zaznamenalo Kolínsko rychlý rozvoj a příchod TPCA v tom hrál důležitou roli. Touto výstavou chceme regionu představit jak se na uplynulých pět let díváme,“ říká viceprezident pro výrobu a jeden z prvních zaměstnanců závodu Jiří Černý.

Mateřské společnosti Toyota Motor Corporation a PSA Peugeot Citroën hodnotí společný podnik velmi kladně. „Naše modely, tedy Toyota AYGO, Peugeot 107 a Citroën C1, se velmi dobře prodávají. Je zřejmé, že naše zaměření na výrobu malých kompaktních vozů s nízkou spotřebou a emisemi přesně odpovídá současným požadavkům evropského trhu,“ zhodnotil úspěch TPCA její prezident Satoši Tačihara. „Za uplynulých 5 let výroby jsme našim zákazníkům dodali přes 1,4 milionu vozů. Našich 3,6 tisíce zaměstnanců na tom má svůj podíl a já bych jim chtěl touto cestou poděkovat. Stejně tak děkuji i našim partnerům v regionu,“ dodal výkonný viceprezident Bernard Million-Rousseau.

Výstava o historii, současnosti ale i budoucnosti TPCA bude otevřena do neděle 14. března. Přístupná bude vždy v úterý až pátek od 9.00 do 17.00 hodin. V sobotu a neděli je Červinkovský dům v Brandlově ulici otevřen od 11.00 do 17.00 hodin.

-ric- ; TPCA