Předpověď počasí na 15. března 2010 - Pozor na silný vítr

15. března 2010

Počasí v ranních hodinách bude na většině území zatažené s deštěm, v polohách nad 500 m sněžení. Od severu přechod k proměnlivé oblačnosti se sněhovými přeháňkami ve všech polohách. Nejnižší teploty 0 až -4 °C.

Čerstvý západní až severozápadní vítr 5 až 10 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s, na horách kolem 25 m/s, bude od severu slábnout.

Přes den pak bude zpočátku proměnlivá oblačnost a sněhové přeháňky. Během odpoledne a večera od severozápadu zataženo a postupně se sněžením, které bude v jihozápadní polovině území v polohách pod 400 m přecházet ve srážky smíšené nebo dešťové.

Nejvyšší teploty 0 až +4 °C, v 1000 m na horách kolem -5 °C. Čerstvý severozápadní až západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude odpoledne slábnout.

Upozornění:

V noci budou zpočátku nárazy větru místy dosahovat až 70 km/h, na horách až 100 km/h. Na horách bude pokračovat tvorba sněhových jazyků a v noci místy i závějí. Během noci a rána se bude tvořit náledí.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ