Předpověď počasí pro motoristy - hrozí silný vítr a námraza!

3. února 2010

Počasí v nočních a brzkých ranních hodinách bude zatažené, postupně od západu se sněžením. V Čechách v polohách pod 400 m místy srážky smíšené.

Nejnižší teploty 0 až -4 st.C, na severovýchodě kolem -6 °C. Čerstvý jihozápadní vítr 5 až 10 m/s, s nárazy kolem 20 m/s, na hřebenech hor kolem 30 m/s.

Přes denpak bude zataženo se sněžením, v polohách pod 400 m místy déšť se sněhem. Od severozápadu protrhávání oblačnosti na oblačno až polojasno, zpočátku místy, postupně jen ojediněle sněhové přeháňky.

Nejvyšší teploty -1 až +3 °C, v 1000 m na horách kolem -4 °C. Čerstvý jihozápadní vítr 5 až 10 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s, na hřebenech hor

až 30 m/s se bude měnit na mírný západní až severozápadní 3 až 7 m/s, místy

s nárazy kolem 15 m/s.

Upozornění:

Místy se budou tvořit sněhové jazyky, od vyšších poloh i závěje. Vítr

v noci na celém území, ráno ještě na Moravě a ve Slezsku dosáhne v nárazech

kolem 70 km/h, na hřebenech hor až 110 km/h.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ