Předpověď počasí pro motoristy na úterý 2. února 2010

2. února 2010

V ranních hodinách bude na celém území České republiky oblačno, místy sněhové přeháňky. Nejnižší teploty -5 až -9 °C, na východě při malé oblačnosti místy kolem -15 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Přes den pak bude oblačno až polojasno, místy sněhové přeháňky. Večer od severozápadu zataženo se sněžením. Na východě sněžení jen místy. Nejvyšší teploty -4 až 0 °C, v 1000 m na horách kolem -7 °C.

Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, postupně čerstvý 5 až 10 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s, na hřebenech hor až 30 m/s.

Upozornění:

- Místy se budou tvořit sněhové jazyky, od vyšších poloh i závěje.

- Vítr v nárazech dosáhne 55 až 70 km/h, na hřebenech hor až 110 km/h.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ