Předpověď počasí pro motoristy na následující víkend

29. ledna 2010

Počasí v nočních hodinách bude většinou zatažené se sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Nejnižší teploty -1 až -5 °C. Čerstvý jižní vítr 6 až 10 m/s, s nárazy 15 až 25 m/s, na hřebenech hor kolem 30 m/s, se bude k ránu v Čechách měnit na západní.

Upozornění:

Nárazy větru budou dosahovat 55 až 90 km/h, na hřebenech hor kolem 110 km/h. Bude pokračovat tvorba četných sněhových jazyků, na horách závějí.

Přes den pakbude počasí oblačné až zatažené, místy, zejména na horách sněhové přeháňky.Nejvyšší teploty -3 až 0 °C. Čerstvý západní vítr 5 až 9 m/s, s nárazy kolem 15 až 20 m/s, na hřebenech hor kolem 25 m/s, bude odpoledne výrazně slábnout.

Upozornění:

Nárazy větru budou dosahovat 55 až 75 km/h, na hřebenech hor kolem 90 km/h. Zpočátku se budou tvořit sněhové jazyky, na horách závěje.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ