Přes den to bude namrzat - čeká se až -15 °C

27. ledna 2010

Ve středu bude do střední Evropy zasahovat od severozápadu až západu slábnoucí výběžek tlakové výše. Přes Severní moře bude postupovat frontální systém k jihovýchodu a odpoledne začne od severozápadu ovlivňovat počasí u nás.

Počasí bude přes den skoro jasné, během dne od severozápadu přibývání oblačnosti, později večer v Čechách se sněžením. Nejvyšší teploty -11 až -6 °C.

V 1000 m na horách kolem -10 °C. Slabý západní až severozápadní vítr 1 až 4 m/s se bude k večeru měnit na jihozápadní a v Čechách, Jeseníkách a Beskydech bude výrazně zesilovat.

Upozornění:

- Pozor na ledovku

- Vy vyšších polohách hrozí sněhové jazyky

Richard Vlček ; Zákruta.CZ