Předpověď počasí na pondělí 11. ledna 2010 - pozor na sníh a náledí!

11. ledna 2010

V ranních hodinách bude počasí převážně zatažené, na většině území občas sněžení. Nejnižší teploty -3 až -7 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Přes den se pak očekává zataženo až oblačno, zpočátku na většině území, postupně jen místy, občasné sněžení, které bude slábnout. Nejvyšší teploty -5 až -1 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Výskyt nebezpečných jevů:

- místy se může vyskytnout husté sněžení

- tvorba ledoivka a to nejen v ranních hodinách

- vy vyšších polohách se očekávají sněhové jazyky

Rada:

Snažte se mít v nádrži vždy maximum paliva, vozte sebou nějaké oplatky a jídlo, především pak, pokud jedete na delší cestu. Samozřejmě mít sebou dostatek tekutin - vše je pro případ, že budete muset strávit ve voze díky nepříznivému počasí více hodin, než jste předpokládali!

Richard Vlček ; Zákruta.CZ