Předpověď počasí na pondělí 4. ledna 2010 - pozor na náledí!

4. ledna 2010

Počasí první pracovní den pravního týdne roku 2010 bude chladné, oblačné až zatažené, místy sněžení. Na Moravě a ve Slezsku oblačno až polojasno a sněžení ojediněle. K ránu ojediněle mrznoucí mlhy.

Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, při zmenšené oblačnosti zejména na severovýchodě území kolem -13 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Počasí přes den pak bude oblačné až polojasné, místy slabé občasné sněžení. Nejvyšší denní teploty -5 až -1 °C. V 1000 m na horách kolem -6 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Výskyt nebezpečných jevů:

- mrznoucí mrholení - ledovka

- sněžení, na horách se budou tvořit sněhové jazyky

Richard Vlček ; Zákruta.CZ