Počasí pro motoristy: Pozor na silný vítr

30. listopadu 2009

V první pracovní den dalšího týdne nás čeká oblačno, místy zataženo nízkou oblačností a ojediněle mrholení. Odpoledne od západu další přibývání oblačnosti, na západě Čech později občas déšť.

Nejvyšší teploty 10 až 14 °C, na západě Čech a při nízké oblačnosti i jinde kolem 8 °C, v 1000 m na horách kolem 10 °C. Jihovýchodní vítr, v západní polovině Čech mírný 3 až 7 m/s, na ostatním území silný 9 až 14 m/s, v nárazech 15 až 25 m/s, na hřebenech hor od Krkonoš až po Beskydy 25 až 35 m/s. Večer se bude vítr v Čechách měnit na západní.

Upozornění:

Během dne bude vítr, s výjimkou západní poloviny Čech, dosahovat v nárazech 55 až 90 km/h, na hřebenech severních a severovýchodních pohraničních hor v noci na pondělí a v pondělí 90 až 125 km/h.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ