Předpověď počasí pro motoristy na úterý 24. listopadu 2009

24. listopadu 2009

V noci na úterý bude přes naše území přecházet v čerstvém jihozápadním proudění frontální systém. K večeru začne ovlivňovat počasí v Čechách teplá fronta od západu.

Počasí pak bude oblačné až zatažené, od západu občas déšť, k ránu v Čechách přechod k přeháňkám. Nejnižší teploty 9 až 5 °C. Čerstvý jihozápadní až západní vítr 5 až 10 m/s, s nárazy 15 až 25 m/s, na hřebenech hor až 30 m/s.

Počasí přes den pak bude oblačné, místy přeháňky, k večeru od západu v Čechách až zataženo s deštěm. Nejvyšší teploty 8 až 12 °C. Čerstvý západní vítr 5 až 9 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s, bude odpoledne slábnout.

Upozornění:

Nárazy větru budou dosahovat 50 až 90 km/h, na hřebenech hor až 110 km/h.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ