Více než 150 osob "nepřivítá" Nový rok!!!

20. listopadu 2009

Podle statistických údajů dopravní nehodovosti byl vývoj počtu usmrcených osob v říjnu tohoto roku „v plusových číslech“ oproti předchozímu roku. Po lednu je to druhý měsíc v tomto roce, který je z tohoto pohledu horší než vývoj v loňském roce.

Přestože údaje za říjen 2009 nejsou pozitivní, lze s ohledem na dosavadní vývoj v tomto roce předpokládat, že počet usmrcených osob v tomto roce bude nejnižší za celé období České republiky; v průměru zahynulo v letošním roce na pozemních komunikacích měsíčně o 10 osob méně oproti roku 2008.

Během posledních 2 měsíců loňského roku zemřelo na pozemních komunikacích v České republice téměř 200 osob! Podle analýzy, kterou má oddělení BESIP Ministerstva dopravy k dispozici, zemře za poslední 2 měsíce roku 2009 na pozemních komunikacích v České republice pravděpodobně více než 150 osob. Rádi bychom, aby se tato prognóza nenaplnila a údaj se blížil - pokud možno - minimálním, nejlépe nulovým hodnotám.

Je nutné, aby si každý účastník silničního provozu uvědomil výše uvedené skutečnosti a své chování na pozemních komunikacích směřoval k tomu, aby spolu se svými blízkými oslavil nejen vánoční svátky, ale přivítal i příchod Nového roku 2010.

-ric- ; Besip