Kampaň Nemyslíš - zaplatíš! získala prestižní cenu za efektivitu

25. listopadu 2009

Bezpečnostní kampaň Ministerstva dopravy Nemyslíš - zaplatíš! získala první místo v soutěži reklamních kampaní EFFIE 2009 v kategorii Sociální, ekologický a kulturní marketing. Zlatou EFFIE převzal včera na galavečeru v hotelu OREA Pyramida v Praze osobně ministr dopravy Gustáv Slamečka. Kampaň připravila a realizuje agentura Euro RSCG.

Porota ocenila vliv kampaně na snižování počtu mrtvých při dopravních nehodách v roce 2008. V loňském roce zemřelo na českých silnicích 992 osob, což je druhý nejnižší počet od roku 1990. Trend snižování počtu zemřelých při dopravních nehodách pokračuje i v letošním roce.

V minulosti už tato emotivní bezpečnostní kampaň resortu dopravy získala několik ocenění od odborníků na reklamu a komunikaci. V rámci soutěže EFFIE se dělí o první místo s kampaní Skutečná pomoc organizace Člověk v tísni.

„Jsem rád, že kampaň nejen dostává tuto krásnou cenu, ale kromě toho i funguje - mluví se o ní, lidé nám na ministerstvo píší, že už nikdy nezapomenou připoutat dítě do sedačky nebo zapnout pás sobě. A hlavně klesá počet smrtelných zranění při dopravních nehodách. Neumíme říci, že je to jen díky kampani, ale není pochyby o tom, že na tom má obrovský podíl,“ řekl ministr dopravy Gustáv Slamečka.

Soutěž EFFIE pořádá Asociace komunikačních agentur. V letošním 13. ročníku byly kampaně rozděleny do 6 kategorií dle typu propagovaného zboží nebo služby. Pro hodnocení jsou klíčové prokazatelné výsledky ve vztahu k zadaným cílům.

-ric- ; -mvdr-