Kterých řidičských průkazů se týká výměna?

23. září 2009

Řidičské průkazy vydané od 1. ledna 1994 do 31. prosince 2000 jsou jejich držitelé povinni vyměnit nejpozději do 31. prosince 2010! Uplynutím stanovené doby pro jejich výměnu, řidičské průkazy pozbývají platnosti.

Uvedená výměna se vztahuje na následující typy řidičských průkazů:

Kde si mohu vyměnit ŘP?

Na určeném pracovišti obecního úřadu obce s rozšířenou působností (Městský úřad, Magistrát města), příslušného podle místa trvalého pobytu na území České republiky.

Co musím mít s sebou?

- žádost o vydání ŘP - obdržíte na pracovišti obecního úřadu obce s rozšířenou působností

- platný doklad totožnosti (občanský průkaz, pas)

- průkazovou fotografii o rozměrech 3,5 x 4,5 cm

- ŘP, který podléhá povinné výměně

Kdy mně bude vydán nový ŘP?

Vydat ŘP je možné do 20 dnů od podání žádosti, příp. do 5 pracovních dnů od podání žádosti po úhradě správního poplatku 500 Kč.

Kolik mě to bude stát?

Povinná výměna ŘP je osvobozena od správního poplatku, vyjma vydání ŘP ve lhůtě kratší, tj. do 5 pracovních dnů od podání žádosti (viz výše - správní poplatek 500 Kč).

-ric ; Internet