Ceny modelu Superb Combi pro Českou republiku

16. září 2009

Ceny modelu Superb Combi, představeného na IAA ve Frankfurtu začínají na 589 900 Kč za verzi s benzinovým motorem 1,4 TSI/92 kW a platí od 14. září 2009. V České republice bude Superb Combi k dispozici ve čtyřech výbavových stupních: Comfort, Ambition, Elegance a nejvyšší Exclusive. Volit lze ze tří zážehových a dvou vznětových agregátů, které pokrývají výkonovou paletu od 92 do 191 kW. Ceny začínají na 589.900,- Kč, za provedení Comfort s výkonným benzinovým agregátem 1,4 TSI/92 kW a šestistupňovou manuální převodovkou.

Na první pohled zaujme vůz nadprůměrnou nabídkou prostoru. Zavazadlový prostor představuje, jako tradičně u vozů Škoda, špičku ve své třídě. Pojme 633 litrů, resp. 1865 litrů při sklopených zadních sedadlech což v segmentu vozů střední třídy nedokáže nabídnout žádný z konkurentů.

„Superb je vlajkovou lodí značky Škoda a svou prostorností a komfortem v České republice jednoznačně boduje. Poprvé v historii nyní rozšiřujeme nabídku o Combi, tolik žádanou zákazníky, kteří vyžadují veškeré výhody plynoucí z karoserie typu Combi, bez ztráty komfortních vlastností známých z provedení liftback. Superb Combi spojuje reprezentativnost s maximální praktičností. Koncem září již naše prodejní síť začně přijímat objednávky, ke svým majitelům dorazí první vozy ještě před Vánoci,“ konstatoval Jan Hurt, vedoucí prodeje značky Škoda pro střední Evropu.

Součástí standardní výbavy všech výbavových verzí v České republice je mj. sedm airbagů včetně kolenního, systém ESP + ABS, hydraulický brzdový asistent a elektronická uzávěrka diferenciálu. Standardní výbava základní verze Comfort dále obsahuje projektorové halogenové světlomety, 16„ kola, autorádio Swing s možností přehrávání CD a MP3, Climatic - klimatizaci s automatickou regulací, el. ovládaná okna vpředu a vzadu, el. ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, centrální zamykání, tónovaná skla a střešní nosič.

Sériová výbava verze Ambition, obsahuje vyjma výše uvedeného např. bi-xenonové světlomety s funkcí AFS, přední mlhové světlomety s Corner funkcí, palubní počítač Maxi Dot, Climatronic - dvouzonovou klimatizaci s el. regulací a pachovým filtrem, signalizaci vzdálenosti při parkování vzadu, tempomat, eloxovaný střešní nosič a vyhřívaná přední sedadla. Superb Combi ve výbavovém stupni Ambition startuje na 674.900,- Kč.

Výbavový stupeň Elegance nabídne oproti verzi Ambition navíc např. 17“ kola z lehké slitiny, el. ovládané otevírání a zavírání dveří zavazadlového prostoru, vyhřívané trysky ostřikovačů čelního skla nebo audiosystém Bolero s měničem na 6 CD/MP3. Základní cena modelu Superb Combi ve výbavovém stupni Elegance činí 734.900,- Kč.

Nejvyšší výbavový stupeň Exclusive mj. interiér Alcantara, čtyřramenný multifunkční volant pro ovládání radia a telefonu nebo sound systém s deseti reproduktory včetně digitálního equalizéru. Cena modelu Superb Combi ve výbavové verzi Exclusive začíná na 856.900,- Kč.

Superb Combi nabízí hned několik praktických řešení v duchu filosofie „Simply clever“. Novinkou jsou např. elektricky ovládané páté dveře. Zcela nový je koncept osvětlení zavazadlového prostoru v pátých dveřích. Neosvětluje jen zavazadlový prostor, ale i celou plochu kolem zádě vozu. Další vyjímatelná LED svítilna se nachází na levé straně zavazadlového prostoru a ve tmě plní funkci kapesní svítilny.

-ric- ; Škoda