Pavilon Škoda v Autostadtu opět otevřen

11. srpna 2009

Pro návštěvníky areálu Autostadt ve Wolfsburgu se v sobotu 8. srpna 2009 opět otevřou dveře nově koncipovaného pavilonu společnosti Škoda Auto. Pozměněný stánek, který prezentuje tradiční českou automobilku, dne 7. srpna 2009 za přítomnosti předsedy představenstva koncernu Volkswagen Prof. Dr. Martina Winterkorna slavnostně otevřeli Reinhard Jung, předseda představenstva společnosti Škoda Auto, a Otto Ferdinand Wachs, jednatel společnosti Autostadt.

„Škoda se v uplynulých letech vyvinula v automobilovou značku mezinárodního významu a dnes patří mezi automobilky s největším růstem. Škoda je silnou samostatnou značkou v silném koncernu. Nová koncepce a uspořádání pavilonu Škoda ve wolfsburském Autostadtu dokumentuje velice pozitivní vývoj naší značky,“ řekl v rámci svého projevu Reinhard Jung.

„Těší nás, že přebudovaný pavilon tradiční značky Škoda bude moci hostům centra Autostadt nabídnout novou prezentaci firmy. Jednotlivé koncernové značky mají pro nás, jakožto komunikační platformu koncernu Volkswagen AG, mimořádný význam a přitahují mnoho návštěvníků, nejinak je tomu i u pavilonu značky Škoda, který se nachází v srdci Autostadtu,“ řekl Otto Ferdinand Wachs ve svém uvítacím proslovu.

Zcela přepracovanou prezentaci značky Škoda charakterizuje prosvětlené prostředí. V jejím centru se vedle aktuálních modelových řad nacházejí i hlavní hodnoty značky označované jako „Human Touch“ a „Simply Clever“. Zachována zůstala vnější architektura, která je dílem známého českého architekta Prof. Dr. Bořka Šípka (jehož renomovaná díla hostí m.j. Museum of Modern Art v New Yorku, Muzeum dekorativního umění v Paříži a Vitra Design Museum ve Weilu nad Rýnem). Velkorysá plocha 650 m2 je rozdělena do čtyř zón, v nichž se vše točí kolem značky a jejích produktů. Ve středu pavilonu

pod prosklenou kopulí je v současné době vystaven vůz Škoda Yeti, nový kompaktní model kategorie SUV.

Dynamicky klenuté linky na stěnách a podlahách vedou návštěvníky expozicí, přičemž barevný kontrast vytvářejí četné grafiky. Autorům z agentur Milla&Partner a Triad Berlin se podařilo spojit architekturu, inscenaci jednotlivých témat a světlo do mimořádně působivého prostorového zážitku. Díky tomuto novému prostorovému konceptu vyzařuje z každého detailu modernost, srozumitelnost a vlastní identita.

Na modelovou řadu GreenLine upozorňuje „Stěna z živých květin“. V centru přitom stojí model Fabia Combi GreenLine, který s emisí 109 g/km CO2 reprezentuje varianty vozů značky Škoda se sníženou spotřebou a minimalizovanými emisemi škodlivin. Hospodárné motory se sníženými emisemi škodlivin, použití materiálů šetrných k přírodním zdrojům a výrobní procesy s optimalizovanou spotřebou energií jsou významnými pilíři podnikové filozofie. Fabia GreenLine je tedy logickým pokračováním ekologického myšlení společnosti Škoda Auto.

Centrum Autostadt každoročně seznamuje s koncernovými hodnotami více než dva miliony návštěvníků. Ti se zde dovědí, že kvalita znamená bezpečnost, jak jdou ruku v ruce výkon a trvale udržitelný růst a co pro podnik znamená být vstřícný ke svým zákazníkům. Autostadt, kterým od jeho založení v roce 2000 prošlo více než 18,5 milionu návštěvníků, patří mezi největší zábavní parky

a nejoblíbenější turistické destinace v Evropě. 363 dní v roce Vás zve k exkurzi do světa mobility!

-ric- ; Škoda