ŘSD otevřelo informační centrum k rychlostním silnicím R49 a R55

13. července 2009

Ředitelství silnic a dálnic ČR uvedlo do provozu další v řadě informačních center, které mají posílit osvětu o projektech dopravní infrastruktury v České republice.

Tentokrát jde o informační středisko umístěné v obci Záhlinice nedaleko Hulína ve Zlínském kraji. Návštěvníci zde získají především informace o výstavbě rychlostních silnic R49 a R55.

Informační centrum v Záhlinicích, které mohou lidé nově navštívit, je vybaveno plnohodnotnými materiály a technickým zařízením. Lidé se zde mohou o výstavbě úseků informovat, pokládat své dotazy a prohlédnout si veškerou projektovou dokumentaci staveb.

Informační centrum je připraveno i na rozsáhlejší dotazy, které se nemusejí týkat jen výstavby rychlostních silnic R49 a R55. Daná oblast má blízko i k dalším projektům dopravní infrastruktury na Moravě, například k výstavbě dálnice D1.

„Uvědomujeme si jak moc je důležitá informovanost obyvatel, kteří kolem našich staveb žijí,“ říká ředitel Závodu Brno ŘSD Pavel Doležal.

Souhrn informací poskytovaných Informačním centrem ŘSD:

- Veškeré technické a projektové informace k výstavbě R49 a R55

- Financování úseků dopravní infrastruktury v dané lokalitě

- Přístup k životnímu prostředí při výkonu stavby, opatření pro zmírnění dopadů na životní prostředí při stavbě a provozu silničních komunikací v regionu

- Informace k dalším stavbám ŘSD v regionu

Informační centrum je umístěné na pracovišti ŘSD v obci Záhlinice (jde o objekt bývalé školy 3 km jižně od centra Hulína směrem na Otrokovice u silnice I/55). Centrum je otevřené každé úterý a čtvrtek od 15.00 do 17.00 hodin, telefonní spojení je 573 333 160.

-ric- ; ŘSD