BESIP Team navštíví 19. května Pardubice

19. května 2009

Pardubice se stanou 19. května další zastávkou BESIP Teamu na jeho „Tour 2009“. Tento unikátní projekt Ministerstva dopravy se představí návštěvníkům Dopravního dne Jana Pernera.

Už od roku 2006 využívá BESIP Team podobné akce, aby dokázal oslovit maximální množství lidí přímo v terénu jednotlivých regionů. Setkat se s ním můžeme na nejrůznějších motoristických výstavách, soutěžích, na Dnech Integrovaného záchranného systému, Dnech s Policií ČR, ale i na frekventovaných náměstích.

„Úkolem BESIP Teamu je v co největší míře zaujmout všechny skupiny účastníků silničního provozu, nevyjímaje cyklisty i chodce. Za tím účelem využívá neotřelé způsoby komunikace včetně zajímavých a pro návštěvníky lákavých technických prostředků,“ říká Mgr. Zuzana Ambrožová, vedoucí oddělení BESIP Ministerstva dopravy, které tento projekt kompletně financuje.

Asi nejnavštěvovanější a zároveň velmi užitečnou atrakcí BESIP Teamu je simulátor nárazu. Umožňuje totiž každému prožít velmi poučný osobní zážitek - čelní náraz ve třicetikilometrové rychlosti.

„Simulátor je naprosto bezpečný, ale nikoho nenechá na pochybách o mohutnosti fyzikálních sil, které při nehodě působí na lidské tělo v interiéru vozu. A velice snadno každého přesvědčí, že je opravdu velmi vhodné používat bezpečnostní pásy a nepřehánět to s rychlostí nebo s riskováním při předjíždění,“ dodává Zuzana Ambrožová.

Kromě simulátoru nárazu jsou návštěvníkům k dispozici i řidičské trenažéry osobního automobilu a motocyklu. Ale BESIP Team není jen o technice. K prezentaci nejrůznějších rad a informací využívá mobilní výstavní systém, nabízí filmy s problematikou bezpečnosti silničního provozu, speciální ukázky bezpečných dětských autosedaček nebo správné výbavy jízdního kola. Kdokoliv by potřeboval jakoukoliv radu či zkušenost, jsou mu k dispozici odborní technici i proškolené hostesky. O dobrou náladu se stará příjemná hudba a nápadité moderátorské vstupy.

V letošním roce se BESIP Team zastaví v šedesáti dvou místech České republiky. Jednotlivé lokality jsou plánovány tak, aby na každý kraj připadly minimálně tři akce.

-ric- ; Besip