Prahu ucpala dvousetmetrová olejová skvrna

13. května 2009

Olejová skvrna dlouhá dvě stě metrů zastavila dopravu v centru Prahy za Jiráskovým mostem ve směru na Smíchov. Auta tam projedou jediným ze tří jízdních pruhů. Kvůli tomu v ranní špičce stojí kolony na dalších osmi důležitých místech v centru.

V Žitné stojím už 35 minut,„ hlásila iDNES.cz jedna z řidiček už krátce po sedmé hodině.

Kolona se táhne i Resslovou ulicí a Jiráskovým mostem, kde je hustota provozu na stupni pět, ale začíná už na Nuselském mostě a pokračuje Legerovou ulicí.

Zatím neznáme původ olejové skvrny, ani kdy se přesně objevila, zda to bylo v noci nebo ráno. Za Jiráskovým mostem jsou dva pruhy pro jízdu rovně a jeden odbočovací. V současné době lze projet jen jedním v přímém směru," řekla iDNES.cz mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

V Praze ale není ucpaný jen Jiráskův most a okolí. Tradiční ranní kolony jsou na Jižní spojce, na Výtoni nebo na mostě Barikádníků.

Idnes