Rada pro dopravu v Bruselu

1. dubna 2009

První jednání Rady pro dopravu, telekomunikace a energetiku se uskuteční v pondělí 30. března 2009 v 10 hodin. Jednání bude předsedat ministr dopravy České republiky Petr Bendl.

Jedním z hlavních bodů jednání bude politická debata ministrů k návrhu novely směrnice o zpoplatnění těžkých nákladních vozidel (euroviněta).

Další důležitou částí jednání je přijetí obecného přístupu Rady k novele směrnice o pracovní době řidičů.

S ohledem na význam, který české předsednictví přikládá problematice inteligentních dopravních systémů, bude dalším důležitým bodem jednání přijetí závěrů Rady k Akčnímu plánu zavádění inteligentních dopravních systémů v silniční dopravě.

Závěrem bude mít České předsednictví prostor pro prezentaci úspěchu, kterého dosáhlo při vyjednávání s Evropským parlamentem ke dvěma legislativním návrhům v letecké dopravě - novela nařízení o Jednotném evropském nebi a novela nařízení o Evropské agentuře pro bezpečnost civilního letectví.

-ric- ; -mvdr-