Předpověď počasí na pátek 27. března 2009

27. března 2009

V brzkých ranních hodinách bude v pátek počasí zatažené až oblačné, na většině území občas sněžení, v západní polovině Čech v polohách pod 400 m srážky smíšené. Nejnižší teploty +2 až -2 °C, na severovýchodě až -5 °C. Mírný jižní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách měnit

na západní.

Tlaková tendence - setrvalý stav, od západu slabý až mírný vzestup. Přes den se pak očekává zataženo, na většině území s občasným deštěm nebo s přeháňkami, v polohách nad 600 m, na Moravě a ve Slezsku zpočátku nad 300 m srážky sněhové.

Později odpoledne a večer od západu přechodně ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 3 až 7 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C. Mírný západní, na Moravě a ve Slezsku zpočátku jižní vítr 3 až 7 m/s.

Upozornění:

- Ve vyšších polohách pozor na sníh a ledovku, především v ranních hodinách

Richard Vlček ; Zákruta.CZ