Počasí: Znovu se ozve zima, ale už naposledy

18. března 2009

Podle předpovědi by se měl ještě před koncem března do České republiky na chvíli vrátit sníh. Dle meteorologů by to mělo být ovšem v letošním roce naposledy. Navíc se neočekává, že by se v nížinách dlouho udržel, jelikož teploty budou lehce nad bodem mrazu.

Zítra čeká na řidiče oblačno až polojasno, místy, zejména na severovýchodě se sněžením nebo sněhovými přeháňkami. V polohách pod 400 m srážky smíšené. Nejnižší teploty +1 až -3 °C. Čerstvý severozápadní vítr na jihozápadě Čech 4 až 8 m/s, jinde 6 až 10 s nárazy 15 až 25 m/s.

Upozornění:

- vítr bude v nárazech dosahovat rychlostí 15 až 20 m/s (55 až 70 km/hod.), ojediněle až 25 m/s (90 km/hod.).

Richard Vlček ; Zákruta.CZ