Škoda Auto představí v Ženevě nový model Yeti

16. února 2009

Na letošním 79. mezinárodním autosalonu ve švýcarské Ženevě představí společnost Škoda Auto připravovaný model Yeti. Nový model vychází z již dříve představené designové studie stejného jména.

Stylový vůz je určen jak pro městský provoz, tak pro volný čas a bude k dispozici s nejmodernějšími technologiemi, které zajistí nejen vynikající chování na silnici, ale také výborné jízdní vlastnosti v terénu. Čistokrevné SUV nabízí praktické a chytré řešení pro zákazníky, kteří chtějí kompaktní avšak robustní, univerzální a maximálně bezpečný vůz.

Světovou premiéru zažije v Ženevě také Octavia GreenLine, další přírůstek do rodiny ekologicky zaměřených vozů. Vůz šetrný k životnímu prostředí nabízí spotřebu 4,4l na 100km a emise CO2 116g/km při zachování výborných jízdních vlastností. Motorizace vozu Octavia GreenLine plně odpovídá současným trendům - downsizing a common rail technologie. Zcela nový motor 1,6 TDI CR o výkonu 77 kW dává řidiči k dispozici maximální točivý moment 250 Nm při 1900/min a jako standardní součást využívá filtr pevných částic DPF.

V Ženevě se dále představí pokračování sériové linie Scout - model Fabia Scout. K vidění bude také závodní speciál S2000, který se úspěšně představil na rallye Monte Carlo a pokládá základ nové éře motorsportu Škoda.

Zajímavostí je představení tzv. EMO konceptů, designových studií vozů Škoda zaměřených na emocionální vyjádření vozů a značky. Koncepty představí aktuální designový styl společnosti, který vedle funkčnosti klade důraz také na radost ze života a vyhraněný styl. Studie soustřeďující se jak na interiéry, tak na karoserie vozů ukazují možnosti a um designérské dílny Škoda.

-ric- ; Škoda