Předpověď počasí pro řidiče na středu 11. února 2009

11. února 2009

Počasí u nás bude ovlivňovat tlaková níže postupující z Německa nad Polsko a v jejím týlu začne na naše území proudit studený vzduch od severozápadu.

V noci bude zataženo, na většině území sněžení, zpočátku pod 500 m srážky smíšené. Nejnižší teploty +2 až -2 °C. Čerstvý zpočátku jihozápadní, postupně západní vítr 5 až 10 m/s, v nárazech 15 až 25 m/s, zejména v Čechách, na hřebenech hor 25 až 30 m/s.

Přes den se pak očekává většinou zataženo se sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Nejvyšší teploty -1 až +3 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 6 až 10 m/s, v nárazech 15 až 20 m/s, na hřebenech hor 25 až 30 m/s.

Výskyt nebezpečných jevů:

- pozor na ledovku

- nevyšších polohách se budou tvořit sněhové jazyky

- hrozí také silný vítr o rychlosti až 110 km/hod

Richard Vlček ; Zákruta.CZ