Předpověď počasí pro řidiče na úterý 10. února 2009

10. února 2009

Přes den se očekává zatažené až oblačné počasí, občas déšť nebo déšť se sněhem, na severní Moravě a ve Slezsku většinou sněžení. Na jihovýchodě Moravy budou srážky přechodně intenzivnější.

Večer v Čechách v polohách nad 600 m budou srážky opět přecházet ve sněhové. Nejvyšší teploty 5 až 9 °C, na Moravě a ve Slezsku 0 až 4 °C. V 1000 m na horách kolem +2 °C, v Jeseníkách a Beskydech kolem -1 °C.

Čerstvý jižní až jihozápadní vítr 5 až 10 m/s, v nárazech 15 až 25 m/s, zejména v Čechách, na hřebenech hor 25 až 30 m/s.

Upozornění:

V západní polovině Čech v nižších polohách budou dosahovat nárazy větru 70 až 90 km/h. Na hřebenech hor se nárazy větru budou pohybovat od 90 do 110 km/h. Na horách se začnou tvořit sněhové jazyky, ledovka a závěje.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ