Předpověď počasí pro řidiče na víkend 7. - 8. února 2009

6. února 2009

Přes víkend se čekají opět teploty nad nulou. Výraznějšímu ochlazení by mělo dojít až v průběhu následujícího týdne. Ze západní do střední Evropy bude postupovat zvlněná studená fronta, před ní k nám bude ještě proudit teplejší vzduch od jihozápadu.

Počasí v noci bude zatažené s nízkou oblačností, místy mrholení nebo slabý déšť a mlhy, v Čechách i mrznoucí. Na horách a ojediněle i v nižších polohách polojasno až oblačno. Nejnižší teploty 4 až 0 °C, v Čechách až -2 °C.

V Čechách slabý jižní až jihovýchodní vítr do 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku čerstvý 4 až 9 m/s, postupně místy s nárazy kolem 15 m/s, na Českomoravské vrchovině a na horách na severu 20 až 25 m/s.

Počasí přes den pak bude zatažené s nízkou oblačností, místy mrholení nebo slabý déšť. V Čechách místy mlhy. Na horách a ojediněle i v nižších polohách polojasno až oblačno. Nejvyšší teploty 3 až 7 °C, na východě až 9 °C.

V Čechách slabý jižní až jihovýchodní vítr do 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku

čerstvý 5 až 10 m/s, s nárazy kolem 15 m/s, na Českomoravské vrchovině

a na horách na severu 20 až 25 m/s bude večer slábnout.

Výskyt nebezpečných jevů:

Na Českomoravské vrchovině a na horách na severu budou nárazy větru dosahovat kolem 90 km/h.

Richard Vlček ; Internet