Předpověď počasí na pondělí 2. února 2009

2. února 2009

V první pracovní den nového týdne nás čeká zatažené až oblačné počasí, na horách a na Českomoravské vrchovině místy, jinde jen ojediněle slabé sněžení, které bude od jihu přecházet v slabý déšť se sněhem nebo v déšť. Ojediněle i srážky mrznoucí.

Nejvyšší teploty 1 až 5 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C. Zesilující čerstvý jihovýchodní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s, na Českomoravské vrchovině a na horách na

severu silný 10 až 15 m/s s nárazy 20 až 30 m/s, na hřebenech severních hor ojediněle kolem 35 m/s (125 km/h).

Výskyt nebezpečných jevů:

- pozor na silný vítr, především pak na Českomoravské vrchovině

- hrozí sněhové jazyky

- pozor na ledovku