Nové dálniční úseky - řidiči se zlobí!

21. ledna 2009

Od 13. ledna 2009 se zpoplatnily další úseky silnic na území České republiky. Nicméně mnoha řidičům se vůbec nelíbí, že si musejí kupovat dálniční známku kvůli jízdě po necelém čtyřkilometrovém úseku.

Vyhláška č. 14/2009 platí od 13. ledna a zpoplatňuje tyto úseky:

R56, Ostrava-Hrabová - Frýdek-Místek, 12,2 km

R48, Frýdek-Místek - Český Těšín, 19,4 km

R48 Bělotín - exit 1-3 v délce 3,1 km

Někteří motoristé volí objízdné trasy, další si kupují dálniční známky. Těch je ale v celé České republice málo a na pumpách v okolí daných úseků byly vyprodány ještě ten samý den, kdy vešla nová vyhláška v platnost.

Dané zpoplatnění ovšem rozladilo starosty zainteresovaných obcí. Ti tak chtějí bojovat zato, aby byl krátký úsek znovu bezplatný.

Jaké postihy hrozí za to, když nebudete mít dálniční známku? Na místě hrozí pokuta až pět tisíc korun. Ve správním řízení to může být až neuvěřitelných 500 tisíc korun.

Richard Vlček ; Internet