Předpověď počasí pro řidiče na pondělí 19. ledna 2009

19. ledna 2009

V první pracovní den již čtvrtého týdne roku 2009 čeká na řidiče oblačné až polojasné počasí, na horách zpočátku ojediněle sněhové přeháňky. Postupně od západu přibývání další oblačnosti a v Čechách odpoledne a k večeru místy déšť nebo déšť se sněhem.

Ojediněle srážky mrznoucí. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, v 1000 m na horách kolem +2 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na horách na severu postupně s nárazy 20 až 25 m/s.

Pozor na mrznoucí srážky, které mohou na mnoha úsecích vytvořit na silnici ledovku.

Výskyt nebezpečných jevů:

- pozor na ledovku

- ve vyšších polohách hrozí husté sněžení včetně sněhových jazyků

Richard Vlček ; Zákruta.CZ