Předpověď počasí pro řidiče na pátek 16. ledna 2009

16. ledna 2009

Počasí přes den bude na území České republiky zatažené s nízkou oblačností, ojediněle slabé sněžení, zejména na severovýchodě. Dají se očekávat také mrznoucí mlhy, které budou činit problémy především řidičům ve vyšších polohách, kde bude namrzat cesta.

Během dne pak bude postupně oblačno, na východě i polojasno. Nejvyšší teploty -4 až 0 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Na naše území od severu zasahuje výběžek tlakové výše se středem nad Skandinávií. Teploty sice oproti minulým dnům stouply, nicméně i tak se dají očekávat ledovky a sněhové jazyky.

Výskyt nebezpečných jevů:

- sněhové jazyky

- ledovka

- mrznoucí mlhy, především ve vyšších polohách

Richard Vlček ; Zákruta.CZ