Předpověď počasí pro řidiče na středu 14. ledna 2009

14. ledna 2009

Počasí v ranních hodinách nás čeká zatažené s nízkou oblačností, ojediněle mrznoucí mlhy a slabé sněžení. Na horách a místy i v nižších polohách skoro jasno až polojasno. Nejnižší teploty -6 až -10 °C, při vyjasnění kolem -15 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 5

m/s.

Ve vyšších vrstvách atmosféry postoupí do střední Evropy mělká brázda nižšíhotlaku vzduchu od západu. Během dne částečně ovlivní počasí na Moravě a ve Slezsku tlaková níže nad centrálním Středomořím.

Počasí přes den pak bude zatažené a dá se očekávat sněžení. Na horách a místy i v nižších polohách polojasno. Během dne od jihovýchodu přibývání frontální oblačnosti a na Moravě a ve Slezsku postupně místy sněžení, zejména na východě.

Nejvyšší denní teploty -6 až -2 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s se bude měnit na západní.

Výskyt nebezpečných jevů:

- ledovka a ve vyšších polohách husté sněžení

Richard Vlček ; Zákruta.CZ