aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Kampaň Ministerstva dopravy vítězí u reklamních odborníků

29. prosince 2008

Bezpečnostní kampaň Ministerstva dopravy „Nemyslíš - zaplatíš!“ zvítězila v anketách dvou odborných časopisů o reklamě. Nejprve se stala Vítězem měsíce října v kategorii venkovní reklama v anketě týdeníku Marketing a media. Následně obsadila první místo v žebříčku týdeníku Strategie, který hodnotil říjnové televizní spoty.

Porotci v časopisu Marketing a media chválili billboardy s telefonujícím manažerem za stručné a jasné sdělení, které zasahuje cílovou skupinu přímo za volantem při potenciálním přestupku. Známkovalo se jako ve škole a billboardy získaly průměrnou známku 1,78.

Ve Strategii zabodoval televizní spot, který popisuje agresivní jízdu: muž srazí na přechodu matku s dítětem a skončí za mřížemi. Odborná porota mu udělila průměrnou známku 7,3 (nejvyšší známka je 10). O první příčku v hodnocení říjnové televizní reklamy se „Nemyslíš - zaplatíš!“ dělí s kampaní společnosti Home credit, která získala stejný počet bodů.

„Je to pro nás povzbuzení a potvrzení toho, že jsme vykročili správným směrem, vždyť kampaň je teprve na začátku. Získat prvenství v outdooru i v televizi, to se povede málokdy,“ říká Jan Faflík z agentury Euro RSCG, která pro resort dopravy kampaň připravila.

Porotu v obou tradičních anketách tvoří zástupci reklamních agentur, novináři, specialisté na komunikaci a pracovníci v marketingu v různých odvětvích.

-ric- ; -mvdr-

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >