Věrní zákazníci Shellu pro Kapku naděje

19. prosince 2008

Se začátkem adventu se na čerpacích stanicích Shell objevily zelené stromečky, vyrobené dětmi z transplantační jednotky hematologického oddělení Fakultní nemocnice v Motole. Mají věrným zákazníkům Shellu připomenout možnost věnovat své SMART body Nadačnímu fondu Kapka naděje a pomoci tak dětem s poruchou krvetvorby nebo s nádorovým onemocněním. Za každý darovaný SMART bod poukáže společnost Shell na konto nadace 1 Kč.

Děti z transplantační jednotky hematologického oddělení II. dětské kliniky Fakultní nemocnice v Motole vyrobily pro společnost Shell zelené stromečky, které mají zákazníkům čerpacích stanic připomínat předvánoční čas a členům věrnostního klubu SMART navíc možnost věnovat nasbírané body nadačnímu fondu Kapka naděje. Shell již řadu let podporuje Kapku naděje tím, že na její konto poukazuje celoročně 1 Kč za každý darovaný SMART bod. Tato vánoční kampaň navazuje na úspěšný pilotní projekt z loňského roku, kdy se na čerpacích stanicích objevili papírové andělé, kteří pomohli výrazně navýšit množství peněz darovaných nadaci. Celková částka ve výši přes 1,3 milionu korun byla použita na podporu projektu Banky pupečníkové krve.

„Naše zkušenost s loňskou vánoční kampaní byla velmi dobrá. Z celkové roční částky předané nadaci se během vánočního období podařilo vybrat více než jednu třetinu. Věřím, že nejméně podobně štědří budou naši zákazníci i o letošních Vánocích,“ uvedl Petr Šindler, zodpovědný za vnější vztahy společnosti Shell v České republice.

„Když se řekne slovo Vánoce, každý si jistě představí šťastné dětské oči u zářícího stromečku a spoustu dárků pod ním. Vánoce vnesou do našich rodin alespoň trochu klidu a pohody i v této složité době. Bohužel je mnoho dětí, kterým nemoc nedovolí naplno prožívat tu hřejivou vánoční atmosféru a jejich rodiče nemohou mít úsměv na tváři. Velice si proto vážím dlouhodobé spolupráce se společností Shell a jsem moc ráda, že jsou mezi námi stále lidé, kterým není osud nemocných dětí lhostejný. Chtěla bych touto cestou jménem svým i jménem celého týmu NF Kapka naděje poděkovat všem přispěvatelům, kteří prostřednictvím SMART bodů dávají nemocným dětem šanci na uzdravení. Děkujeme, že s námi pomáháte,“ říká Vendula Svobodová, prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje.

Jak přispět svými SMART body na konto Kapky naděje? Stačí požádat obsluhu čerpací stanice Shell, aby z příslušného SMART konta odečetla počet bodů, které zákazník zapojený do programu SMART chce Kapce naděje věnovat. Společnost Shell následně poukáže na konto nadačního fondu 1 Kč za každý darovaný SMART bod.

Členové věrnostního programu SMART mohou získat až 3 SMART body za natankování 1 litru Shell V-Power a 1 SMART bod za 1 litr standardního paliva. SMART body ale sbírají i za nákup olejů Shell Helix a množství dalších produktů v prodejních sítích čerpacích stanic Shell. Pokud se tedy rozhodnou darovat např. 100 SMART bodů ze svého konta, přispějí nadačnímu fondu Kapka naděje sumou 100 Kč.

-ric- ; Shell