Předpověď počasí na úterý 9. prosince 2008

9. prosince 2008

Na řidiče opět čeká v brzkých ranních a nočních hodinách na mnoha úsecích ledovka, který si již dnes ráno vybrala svou daň v podobě mnoha nehod na celém území České republiky.

Počasí bude polojasné až skoro jasné, zpočátku ojediněle zataženo nízkou oblačností nebo mrznoucí mlhy. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C, v 1000 m na horách kolem +2 °C. Slabý jižní vítr 1 až 4 m/s.

Po zadní straně oblasti vysokého tlaku vzduchu nad jihovýchodní Evropou na naše území ve vyšších vrstvách atmosféry proudí teplejší vzduch od jihozápadu.

Výskyt nebezpečných jevů.

- ve vyšších polohách pozor na sněžení

- ledovka se bude vyskytovat na mnoha úsecích po České republice

Richard Vlček ; Zákruta.CZ