Předpověď počasí pro řidiče na pondělí 1. prosince 2008

1. prosince 2008

V pondělí v ranních hodinách bude počasí na našem území začíná od jihozápadu ovlivňovat frontální systém spojený s tlakovou níží, která bude postupovat z Alp přes naše území dále k severu.

Počasí bude oblačné až zatažené, místy déšť, na severozápadě později srážky četnější. V Čechách budou srážky večer v polohách nad 700 m přecházet ve sněhové. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, v západních Čechách a v 1000 m na horách kolem 4 °C.

Čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 6 až 11 m/s, s nárazy 15 až 25 m/s, v nejvyšších partiích Českomoravské vrchoviny, Jeseníků a Beskyd ojediněle kolem 30 m/s, v západní polovině Čech jen mírný 2 až 5 m/s.

Výskyt nebezpečných jevů.

- v nárazech bude vítr mimo západní poloviny Čech dosahovat 55 až 90 km/h, v nejvyšších partiích Českomoravské vrchoviny, Jeseníků a Beskyd ojediněle kolem 110 km/h.

Richard Vlček ; Internet