aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Předpověď počasí na víkend - pozor na ledovku!

28. listopadu 2008

Přes celý víkend se dá očekávat velice chladné počasí a především v ranních hodinách mohou na řidiče některých místech čekat namrzlé silnice. Proto je nutné dávat si velký pozor a to nejen v ranních hodinách, ale také přes celý den.

Počasí v ranních hodinách bude oblačné až zatažené, na Moravě a ve Slezsku místy déšť nebo déšť se sněhem, ojediněle mrznoucí. Jinde srážky jen ojediněle. Nejnižší teploty 0 až -4 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě, Českomoravské vrchovině a na horách na severu území čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 20 m/s.

Upozornění:

Na Českomoravské vrchovině a na horách na severu území budou dosahovat nárazy větru 20 až 25 m/s (72 až 90 km/h).

Počasí přes den oblačné, na východě území místy déšť, jinde jen ojediněle. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C. Mírný jihovýchodní ítr 2 až 6 m/s, na Moravě, Českomoravské vrchovině a na horách na severu zemí zpočátku čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 20 m/s.

Výskyt nebezpečných jevů:

- tvorba náledí, místy přijde husté sněžení

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >