Předpověď počasí na víkend - pozor na ledovku!

28. listopadu 2008

Přes celý víkend se dá očekávat velice chladné počasí a především v ranních hodinách mohou na řidiče některých místech čekat namrzlé silnice. Proto je nutné dávat si velký pozor a to nejen v ranních hodinách, ale také přes celý den.

Počasí v ranních hodinách bude oblačné až zatažené, na Moravě a ve Slezsku místy déšť nebo déšť se sněhem, ojediněle mrznoucí. Jinde srážky jen ojediněle. Nejnižší teploty 0 až -4 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě, Českomoravské vrchovině a na horách na severu území čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 20 m/s.

Upozornění:

Na Českomoravské vrchovině a na horách na severu území budou dosahovat nárazy větru 20 až 25 m/s (72 až 90 km/h).

Počasí přes den oblačné, na východě území místy déšť, jinde jen ojediněle. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C. Mírný jihovýchodní ítr 2 až 6 m/s, na Moravě, Českomoravské vrchovině a na horách na severu zemí zpočátku čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 20 m/s.

Výskyt nebezpečných jevů:

- tvorba náledí, místy přijde husté sněžení

Richard Vlček ; Zákruta.CZ