Zahajujeme výstavbu nového úseku rychlostní silnice R6

13. října 2008

Ředitelství silnic a dálnic ČR významně pokračuje ve výstavbě rychlostní silnice R6 mezi Karlovými Vary a Chebem. Dnes 8. října 2008 zahajujeme výstavbu přibližně 5,5 kilometrů dlouhého úseku R6 ze Sokolova do Tisové. Ke zprovoznění nového úseku má dojít v létě 2011.

„Uvedený úsek R6 přispěje po svém úplném dokončení vzhledem k rozšíření komunikace z dvoupruhové na čtyrpruhovou k výraznému zvýšení plynulosti dopravy a dále i k podstatnému zkrácení přepravní doby mezi Chebem a Karlovými Vary,“ vysvětluje generální ředitel ŘSD Alfred Brunclík. Stavba ze Sokolova do Tisové patří do souboru staveb rychlostní silnice R6 v Karlovarském kraji. K celkovému zkapacitnění kompletního úseku dojde až realizací staveb Kamenný Dvůr - Tisová (před dokončením) a Nové Sedlo - Sokolov (ve fázi přípravy).

V rámci výstavby obchvatu mezi Sokolovem a Tisovou dojde i k úpravám vedení stávajících komunikací - silnic II. a III. třídy a místních komunikací města Březová. Výstavba komunikace a provoz na ní bude maximálně šetrný vůči životnímu prostředí.

V rámci přípravy, výstavby a samotného provozu budou dodrženy požadavky dokumentace EIA, která posuzuje vliv staveb na životní prostředí a zasažená zeleň tak bude v oblasti kompenzována náhradní výsadbou.

Pro vozidla, kterým platná legislativa neumožní užívání silnice pro motorová vozidla, je v úseku mezi mimoúrovňovými křižovatkami Tisová a Březová navržená souběžná doprovodná komunikace, která bude začleněna do sítě silnic Karlovarského kraje jako silnice II. třídy II/606. Ve zbylém úseku bude jako doprovodná komunikace sloužit stávající Březová - Dolní Rychnov, která bude rovněž přeřazena do sítě silnic II. třídy.

Stavba Sokolov - Tisková je dlouhá celkem 5,394 kilometrů. Prochází v blízkosti obcí Tisová, Rudolec, Březová a Dolní Rychnov. Součástí stavby jsou dvě mimoúrovňové křižovatky, jedna 3,154 kilometrů dlouhá doprovodná komunikace, několik přeložek silnic III. třídy a pět mostních objektů.

Informace o stavbě:

Název stavby: R6 Sokolov - Tisová