aktuálně: 37 uzavírek, 12 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Zahajujeme výstavbu nového úseku rychlostní silnice R6

13. října 2008

Ředitelství silnic a dálnic ČR významně pokračuje ve výstavbě rychlostní silnice R6 mezi Karlovými Vary a Chebem. Dnes 8. října 2008 zahajujeme výstavbu přibližně 5,5 kilometrů dlouhého úseku R6 ze Sokolova do Tisové. Ke zprovoznění nového úseku má dojít v létě 2011.

„Uvedený úsek R6 přispěje po svém úplném dokončení vzhledem k rozšíření komunikace z dvoupruhové na čtyrpruhovou k výraznému zvýšení plynulosti dopravy a dále i k podstatnému zkrácení přepravní doby mezi Chebem a Karlovými Vary,“ vysvětluje generální ředitel ŘSD Alfred Brunclík. Stavba ze Sokolova do Tisové patří do souboru staveb rychlostní silnice R6 v Karlovarském kraji. K celkovému zkapacitnění kompletního úseku dojde až realizací staveb Kamenný Dvůr - Tisová (před dokončením) a Nové Sedlo - Sokolov (ve fázi přípravy).

V rámci výstavby obchvatu mezi Sokolovem a Tisovou dojde i k úpravám vedení stávajících komunikací - silnic II. a III. třídy a místních komunikací města Březová. Výstavba komunikace a provoz na ní bude maximálně šetrný vůči životnímu prostředí.

V rámci přípravy, výstavby a samotného provozu budou dodrženy požadavky dokumentace EIA, která posuzuje vliv staveb na životní prostředí a zasažená zeleň tak bude v oblasti kompenzována náhradní výsadbou.

Pro vozidla, kterým platná legislativa neumožní užívání silnice pro motorová vozidla, je v úseku mezi mimoúrovňovými křižovatkami Tisová a Březová navržená souběžná doprovodná komunikace, která bude začleněna do sítě silnic Karlovarského kraje jako silnice II. třídy II/606. Ve zbylém úseku bude jako doprovodná komunikace sloužit stávající Březová - Dolní Rychnov, která bude rovněž přeřazena do sítě silnic II. třídy.

Stavba Sokolov - Tisková je dlouhá celkem 5,394 kilometrů. Prochází v blízkosti obcí Tisová, Rudolec, Březová a Dolní Rychnov. Součástí stavby jsou dvě mimoúrovňové křižovatky, jedna 3,154 kilometrů dlouhá doprovodná komunikace, několik přeložek silnic III. třídy a pět mostních objektů.

Informace o stavbě:

Název stavby: R6 Sokolov - Tisová

Místo stavby: Karlovarský kraj

Cena stavby: 2,458 miliardy korun

Délka stavby: 5 394 m

Zahájení: říjen 2008

Zakončení: srpen 2011

-ric- ; -řsd-

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >