aktuálně: 37 uzavírek, 30 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nejlepší regulovčík Policie ČR - 2008

20. října 2008

V Praze před dvěma týdny proběhl I. ročník celorepublikové soutěže dopravních policistů v řízení provozu na pozemních komunikacích.

S policisty řídícími dopravu se řidiči mohli setkat na dvou pražských křižovatkách: náb. kpt. Jaroše - Štefánikův most a náb. Edvarda Beneše - Čechův most. Na každém stanovišti se policisté střídali po deseti minutách. Soutěže se zúčastnilo 16 zástupců dopravní policie z celé ČR, 14 policistů a dvě policistky.

Dříve, než se policisté odebrali na určená stanoviště, museli absolvovat první část soutěže, kterou byl písemný test. Ten prověřil jejich odborné znalosti zákona o provozu na pozemních komunikacích, zákona o přestupcích a zákona o Policii ČR. V této části soutěže získal nejvíce bodů prap. Michal Hodboď z Dopravního inspektorátu Policie ČR Okresního ředitelství Mělník.

Počínání policistů při praktické zkoušce posuzovala čtyřčlenná porota složená z dopravních policistů a zástupce Dopravního podniku Praha. Porota si všímala ústroje a vystupování policistů, hodnotila jejich pokyny a pohyb v křižovatce, vystupování při převzetí a předání stanoviště, přesnost a srozumitelnost prováděných pokynů a reakce na konkrétní situace v silničním provozu. Nejvíce body byla v této části soutěže ohodnocena nstržm. Jitka Benešová z Dopravního inspektorátu Policie ČR Okresního ředitelství Olomouc.

V odpoledních hodinách proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků v hotelu U Věže v obci Nupaky. Plukovník JUDr. Vladimír Stupka, který je pověřen výkonem funkce ředitele služby dopravní policie PP ČR, policistům poděkoval za účast v soutěži a zhodnotil její průběh. Na závěr se slova ujal ředitel Policie ČR správy hl. m. Prahy plk. Mgr. Martin Červíček, který vyjádřil potěšení nad obnovou tradice soutěže v celorepublikovém měřítku a popřál policistům hodně úspěchů v profesním i osobním životě.

Vítězem I. ročníku celorepublikové soutěže policistů v řízení provozu na pozemních komunikacích se stal pprap. Jiří Šlégl z odboru řízení dopravy Dopravního inspektorátu správy hl. m. Prahy. Získal největší počet bodů a byl porotou vyhodnocen nejlepším regulovčíkem Policie ČR pro rok 2008. Odnesl si hlavní cenu soutěže - zlatou putovní směrovku.

Na druhém místě se umístila nstržm. Jitka Benešová z Dopravního inspektorátu Policie ČR Okresního ředitelství Olomouc.

Třetí příčku obsadil pprap. Petr Kučerák z odboru řízení dopravy Dopravního inspektorátu Policie ČR správy hl. m. Prahy.

-ric- ; PČR

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >