aktuálně: 41 uzavírek, 17 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pojedete autem na lyže? Zvažte havarijní pojištění

Sníh padá, ubytování je rezervované, vybavení sbalené, auto připravené. Mysleli jste ale opravdu na všechno?

Pojedete autem na lyže? Zvažte havarijní pojištění

Zdroj foto: SmLyubov / Shutterstock.com

Zimní období znamená pro řidiče větší riziko

Těšíte se na hory, ale čáru přes rozpočet vám udělá už cesta na dovolenou. Jak naschvál před odjezdem začne sněžit a mrznout. Silnice jsou namrzlé, silničáři nestíhají, je šero, viditelnost mizerná. V takových podmínkách se nehoda stane jako nic. Nestihnete na náledí dobrzdit a skončíte v autě před vámi, sklouznete v zatáčce a narazíte do stromu. Nebo vás zbrzdí srna, která musí narazit zrovna do vašeho auta.

V takových případech se vám výprava dost prodraží, protože si budete muset opravu svého auta uhradit sami. Vyplatí se tak mít sjednané havarijní pojištění.

Jaké škody kryje havarijní pojištění?

  • Škody na vašem vozidle po havárii, kterou jste zavinili.
  • Škody způsobené zvěří – zahrnuje se sem nejen střet se zvěří na silnici, ale i případy, kdy vám zvíře (například kuna) poničí zaparkované auto.
  • Krádež vozu nebo jeho části.
  • Škody na autě způsobené vandaly – poničení sprejem nebo klíčem.
  • Živelní katastrofy – pád stromu, sesuv sněhu nebo ledu na vaše auto.

K základnímu pojištění si můžete vybrat i různá připojištění, například čelního skla, úraz řidiče a přepravovaných osob nebo výmoly. Havarijní pojištění se dá uzavřít i krátkodobé a můžete ho využít jen pro zimní dovolenou.

Pokud byste si nebyli jistí, co je všechno potřeba a které faktory zohlednit, můžete se poradit na webu Ušetřeno.cz, kde si zvolený typ pojištění můžete rovnou online vyřídit.

Platí havarijní pojištění i při cestě do zahraničí?

Musíte si ověřit územní platnost pojištění, které může zahrnovat jen ČR, celou Evropu nebo mimoevropské země. V zahraničí se vám pojištění rozhodně vyplatí. Jeho součástí bývá i odtah, oprava nebo zapůjčení vozu a asistenční služba, která vám pomůže vyřešit každou zapeklitou situaci.

Před uzavřením havarijního pojištění je dobré srovnat si nabídky v kalkulačce havarijního pojištění.

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >