aktuálně: 40 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Využití bublinkové fólie v autoservisu

Jak ochránit automobilové díly, které jste již vybalili z původního obalu, a potřebujete je bezpečně uskladnit nebo někam zaslat?

Využití bublinkové fólie v autoservisu

Zdroj foto: Servisbal

Některé díly jsou totiž náchylné k poškození, zvláště když se jedná především o citlivou elektroniku. Pokud již tyto součástky nejsou zabaleny v původním obalu, může snadno dojít k jejich poškození. Proto je na to nejlepší bublinková fólie. Je vhodné obalit je do vrstvy bublinky a tu ještě nejlépe zalepit kvalitní lepicí páskou. Zmiňovaná fólie díky vzduchovým bublinám tlumí nárazy a pády, kterým můžou být díly vystaveny. Navíc fólie je dostatečně šetrná i k velmi citlivým povrchům například u elektroniky, takže nemůže dojít k nežádoucím oděrkám.

Výše zmíněné platí pro skladování. Pokud potřebujete díly zasílat, musíte zvolit pro balení mírně složitější postup. Budete k němu potřebovat kartonovou krabici a výplňový materiál, kterým vypolstrujete zboží v obalu. Jestliže potřebujete něco odeslat pouze nárazově „jednou za čas“, nemusíte se výplněmi příliš trápit a klidně použijte větší množství zmíněné fólie. Má to však i nevýhody. Balením ztratíte spoustu času, a navíc se nejedná o příliš ekologické řešení, protože koncový příjemce musí vynaložit určité úsilí, aby obal roztřídil do správných kontejnerů.

Pokud tedy potřebujete odesílat díly často doporučujeme jiné, chytřejší a ekologické řešení. Předně nemusíte použít obyčejnou krabici, která se musí ručně lepit, ale Speedbox, který již má lepicí pásek zabudovaný v horní klopě, a navíc je vybaven automatickým dnem, takže obal je složený a zalepený doslova raz, dva. Výplňových materiálu pak máte na výběr opravdu velké množství. Zmiňme proto jenom ty nejzajímavější, které se pro balení dílu nejlépe osvědčily.

Jednoduchý přenosný stroj Fillpak vyrábí papírový výplňový materiál právě tam, kdy a kde ho potřebujte, třeba na vaší dílně. Mačkaný papír vkládáte rovnou do obalu v množství, které právě potřebuje. Odpadá prostorově náročné skladování materiálu. Celý obal je navíc vyrobený z jednoho materiálu, papíru, takže pro koncového příjemce je velmi snadná jeho recyklace.

Pokud chcete jít v ekologii ještě dále, zvolte výplňový materiál Kartofix. Ten se vyrábí opětovným využitím zbytkové vlnité lepenky vzniklé během výroby kartonáže. Na výběr máte z kartonové vlny, střiž a sáčku plněných střiží, které jsou na rozdíl od předchozích dvou typů zcela bezprašné.

Možností je ale pochopitelně mnohem více. Vzduchové polštářky, tělíska z polystyrenu nebo kukuřičného škrobu, dřevitá vlna, to jsou některé možnosti, které máte k dispozici.

Pokud odesíláte autodíly pravidelně, doporučujeme balení nepodcenit a vybrat si řešení, které bude vyhovovat právě vašim potřebám. Pro někoho to může být rychlost zabalení, pro dalšího ekologie nebo co nejnižší cena. Výběr je na vás.

Zmíněné obaly v dnešní době nabízí velké množství e-shopu s obaly, tento článek byl vytvořen ve spolupráci s internetovým obchodem Eobaly.cz.

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >