aktuálně: 39 uzavírek, 44 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Jak vybrat ojetou Škodu Octavia

Škoda Octavia je jedním z nejoblíbenějších modelů automobilky Škoda Auto. Líbivý design, prostorný interiér a spolehlivé motory z Oktávky činí oblíbenou ojetinu napříč generacemi. Pokud se chystáte koupit ojetou Škodu Octavia, následující článek vám poskytne několik užitečných rad, které vám pomohou při výběru.

Jak vybrat ojetou Škodu Octavia

Zdroj fotografií: obrázky skoda-storyboard, fotobanka dreamstime

Stanovte si rozpočet a požadovanou výbavu

Ještě předtím, než začnete prohlížet inzeráty a navštěvovat autobazary, je důležité si udělat jasnou představu o svém rozpočtu. Určete si, kolik jste ochotni utratit za ojetou Škodu Octavia. Cena vozu odráží nejen úroveň výbavy, ale také motorizaci, stáří vozu a počet najetých km. Mějte také na paměti, že kromě pořizovací ceny auta budete muset zaplatit také povinné ručení, pohonné hmoty, pravidelnou údržbu a případné opravy automobilu.

Nechte auto prověřit

Každopádně nechte auto prověřit např. automechanika, abyste se vyhnuli skrytým vadám, stočeným tachometrům a dalším nekalostem. Na trhu je bohužel také hodně kradených aut, prověřte tedy vaši vysněnou Oktávku pomocí VIN kódu, abyste se ujistili, že není hlášená v registru kradených vozů a že vám ji policie za pár měsíců nezabaví.

Jak vybrat ojetou Škodu Octavia

Vyšší počáteční investice se obvykle vrátí na menších nákladech na provoz

Vyšší investice do mladšího a méně opotřebovaného vozu se vám obvykle vrátí v podobě menších nákladů na opravy a nižší spotřebě paliva. Na trhu však můžete narazit i na starší zachovalé kousky. Co se týče výbavy, záleží je na vás, zda si vystačíte s klimatizací a elektrickými okny, nebo vyžadujete interaktivní navigaci, parkovacího asistenta a hlídání pruhů. Všechny tyto vymoženosti jsou samozřejmě fajn, ale promítnou se také v podobě vyšší ceny.

Sedan nebo Combi? Záleží na vás

Popřemýšlejte o tom, jaký typ vozu potřebujete. Octavia je k dispozici ve verzi sedan i kombi, a oba modely mají své výhody a nevýhody. Sedan nabízí elegantní vzhled a lepší aerodynamiku, zatímco kombík má větší zavazadlový prostor a je celkově delší. Zvažte tedy, kolik místa potřebujete pro cestující a zavazadla, abyste vybrali ten správný typ vozu.

Jak vybrat ojetou Škodu Octavia

Vybírejte pečlivě

Ojetá Škoda Octavia vám může vydržet skvěle sloužit i několik let, pokud provedete důkladnou kontrolu vozidla. Proto je důležité si vybírat s rozvahou a pečlivě zhodnotit veškerá dostupná data. S trochou štěstí a péče si můžete vybrat skvělý vůz, který vám poslouží spolehlivě po mnoho let. Pokud chcete mít jistotu výhodné koupě, vyberte si vůz z programu Škoda Plus.

Všechna vozidla z programu Škoda Plus vyhovují přísným standardům kvality, což zaručuje, že budou dlouhodobě spolehlivá a poskytnou uživatelům spokojenost. Vyberte-li si vůz s tímto označením, není třeba mít obavy z kradeného vozidla nebo ze zatajeného špatného technického stavu.

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >