aktuálně: 37 uzavírek, 13 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Děti z ČR na 3. místě Evropské dopravně výchovné soutěže!

7. října 2008

Dne 27. září 2008 se uskutečnil ve slovinské Lublani 23. ročník Evropské dopravně výchovné soutěže. Českou republiku reprezentovalo vítězné družstvo republikového finále Dopravní soutěže mladých cyklistů ČR (2 chlapci a 2 dívky) mladší kategorie, žáci Základní školy Častolovice z okresu Rychnov nad Kněžnou (Královéhradecký kraj).

Finále se zúčastnilo celkem 22 družstev z 21 států Evropy, reprezentující příslušné státy a jejich autokluby - členy AIT (Aliance Internationale de Tourisme). Družstvo ze ZŠ Častolovice vybojovalo pro Českou republiku 3. místo a tím dokázalo, že podpora dopravní výchovy mládeže ze strany Ministerstva dopravy - BESIP se skutečně vyplatí a žáci z českých škol mohou směle konkurovat znalostem svých vrstevníků v ostatních zemích Evropy!

Soutěžilo se v teoretických znalostech - řešení dopravních křižovatek, hodnocení bezpečné dopravní situace na silnici a rozhodování, co dělá cyklista na obrázku správně. Větší část soutěže tvořila bezpečná jízda na kole. Nově byla zařazena disciplina hledání bezpečné cesty ze školy domů podle pravidel silničního provozu na mapě města.

Vyhlašovatelem a metodickým garantem Dopravní soutěže je Ministerstvo dopravy - BESIP.

-ric- ; -mvdr-

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >