Škoda oficiálním hlavním sponzorem IIHF v ledním hokeji v Rusku

6. května 2016

Na Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2016 v Rusku dodává ŠKODA oficiální flotilu vozů v čele s vlajkovou lodí značky, vozem ŠKODA Superb. Organizátorům turnaje dává automobilka k dispozici celkem 45 automobilů. Každoročně poskytuje ŠKODA organizátorům šampionátů flotilu vozů, které celkem posledních 24 let urazily v rámci Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji zhruba šest milionů kilometrů. Vozy značky ŠKODA ujedou při každém Mistrovství světa IIHF průměrně 250 000 kilometrů.

Návštěvníci letošního Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji v Moskvě a Petrohradu se mohou díky oficiálnímu hlavnímu sponzorovi - značce ŠKODA - těšit nejen na dynamické sportovní zážitky, ale i na atraktivní výstavu vozů a akční zábavu. Během Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2016 bude logo značky k vidění v centrálních kruzích pro vhazování na ledové ploše i na mantinelech. Kromě toho se logo značky ŠKODA objeví i na dresech a přilbách národních týmů České republiky a Slovenska. Při všech zápasech šampionátu se do popředí zájmu dostanou také modely ŠKODA Superb a ŠKODA Octavia Combi RS: jak v hale ,Ice Palast‘ v Moskvě, tak ve ,Yubileyny Sports Palace Ice Arena‘ v Petrohradě budou vystaveny na čestných místech jen několik metrů od ledové plochy. Příznivcům tohoto ,cool‘ sportu nabízí ŠKODA jak ve sportovních halách, tak v jejich okolí zajímavý doprovodný program s celou řadou akcí. Před stadiony se bude ve speciálně zřízených Fan zónách o ploše až 450 metrů čtverečních odehrávat prvotřídní zábava. Diváci zde budou mít na dosah vozy značky ŠKODA a budou moci vzájemně změřit síly například v Air Hockey Challenge nebo v box hokeji.

V Moskvě ŠKODA zároveň představí největší hokejovou přilbu na světě: ta je vysoká 2,80 metru a váží zhruba 110 kilogramů. Dalším lákadlem je ŠKODA Virtual Hockey Challenge. V této hře proti sobě nastoupí vždy dva fanoušci ve virtuální hokejové simulaci na velkých LED-obrazovkách. I zde na vítěze čekají skvělé ceny. O rozptýlení a dobrou náladu se mimo jiné postarají kvízy, velkoplošné videoprojekce, živé moderování, maskot značky ŠKODA, taneční vystoupení ŠKODA Ice Girls a další.

Jedním z vrcholů každého dne šampionátu je akce ,ŠKODA Fan of the Game‘. V jejím rámci mají příznivci tohoto rychlého sportu před každým zápasem Mistrovství světa IIHF šanci získat zajímavé ceny.

ŠKODA se o zábavu návštěvníků postará i uvnitř stadionů. Kromě jiného se mohou seznámit s jednotlivými modely značky. V Moskvě se budou moci návštěvníci zápasů Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2016 vyfotografovat ve ŠKODA fotoboxu před zajímavým pozadím a získat tak suvenýr v podobě personalizované fotografie.

ŠKODA je oficiálním hlavním sponzorem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji již od roku 1993. Jde proto o nejdelší hlavní sponzoring v dějinách sportovních mistrovství světa. Členové organizačního výboru Mistrovství světa IIHF přitom profitují z komfortu a všestrannosti automobilů značky ŠKODA. Většina vozů ve flotile se v hostitelské zemi i vyrábí. V obou ruských závodech společnosti ŠKODA AUTO – v Kaluze a v Nižním Novgorodu sjíždí z linek mimo jiné vozy modelových řad ŠKODA Rapid, ŠKODA Octavia a ŠKODA Yeti.

Lubomír Najman, šéf ŠKODA AUTO Rusko a Vladislav Tretiak, prezident IIHF Rusko při oficiálním předání flotily pro Mistrovství světa IIHF. Jako oficiální hlavní sponzor poskytne česká automobilka organizátorům v Rusku celkem 45 automobilů.