Ford představuje v Ženevě nový model Kuga

8. března 2016
Ford Kuga

Díky novým či zdokonaleným technologiím je jízda s novou Kugou ještě snazší, bezpečnější, příjemnější a hospodárnější. K nejvýznamnějším novinkám patří nový komunikační systém SYNC 3 s intuitivním hlasovým ovládáním, inovativní asistenční technologie, ergonomický a komfortní interiér nebo nová vznětová motorizace 1.5 TDCi 88 kW.

Nová Kuga nabídne zákazníkům řadu moderních technologií: mimo jiné parkovacího asistenta s funkcí příčného parkování, zdokonalenou verzi systému Active City Stop, adaptivní světlomety, bezdotykové ovládání pátých dveří nebo inteligentní pohon všech kol.

Ford uvede novou Kugu na trh v letošním roce, stejně jako větší SUV Edge. Značka posiluje svoje portfolio vozů SUV v reakci na očekávaný růst tohoto segmentu. Analytická společnost IHS odhaduje, že v roce 2020 budou vozy SUV tvořit 27 procent celého evropského trhu osobních automobilů.

Ford Kuga

Kuga a Edge patří mezi pět nových nebo modernizovaných modelů Fordu, s nimiž se značka bude v příštích třech letech ucházet o přízeň zákazníků v kategorii SUV a crossoverů.

První generace Kugy prodávaná od roku 2008 byla také prvním SUV v evropské nabídce Fordu. V roce 2015 dosáhla Kuga rekordního počtu prodaných kusů – 102 000. Ve srovnání s rokem 2014 představuje tento výsledek navýšení o 19 procent.* Ford předpokládá, že v roce 2016 poprvé prodá v Evropě více než 200 000 vozů SUV. To by znamenalo meziroční růst o více než 30 procent.

Na autosalonu v Ženevě debutuje rovněž koncepční studie připravovaného modelu Ford Kuga Vignale. Vyznačuje se luxusnějším designem, provedením i výbavou.