Český Ford začal přijímat objednávky na nový Ford Focus RS

2. října 2015
Nový Ford Focus RS

Milovníci sportovního svezení se dočkali: Netrpělivě očekávaný Ford Focus RS, historicky nejrychlejší vůz své modelové řady, je již možno objednat u autorizovaných partnerů Fordu v ČR.

Nový Ford Focus RS, jehož definitivní verze byla představena na autosalonu ve Frankfurtu, přijíždí na český trh s pohonem všech kol, s motorem 2.3 EcoBoost (350 k), nejvyšší rychlostí 266 km/h a s cenou 915 000 Kč.

Poprvé v historii přitom „ereso“ dostalo unikátní pohon všech kol Ford Performance AWD s dynamickým rozdělováním točivého momentu. Tento systém zaručuje nejen ideální přenos hnacího momentu na vozovku, ale dovolí také sportovně zaměřeným řidičům jízdu kontrolovaným driftem – a to ve speciálním jízdním režimu „Drift Mode“.

Nový Ford Focus RS

Další zajímavostí je režim „Launch Control“ s elektronickou podporou pro co nejrychlejší rozjezd z místa. Kromě toho jsou součástí základní výbavy každého Fordu Focus RS také devatenáctipalcová kola z lehkých slitin s pneumatikami Michelin Pilot Super Sport, sportovní sedadla Recaro, adaptivní bixenonové světlomety, audiosystém SYNC 2 s hlasovým ovládáním a mnoho dalších atraktivních prvků.

Nový Focus RS se v ČR, podobně jako Ford Mustang a modelová řada Vignale, bude prodávat exkluzivně v dealerstvích Ford Store – AMB Praha (Ořech) a AUTO IN (Pardubice).