Kia na autosalonu v Ženevě odhalí modernizované Picanto

21. února 2015

Společnost Kia Motors Europe v rámci 85. ročníku ženevského autosalonu odhalí dne 3. března 2015 svůj modernizovaný model Kia Picanto. Stylový městský hatchback řazený do kategorie minivozů doznal mnoha vylepšení v otázce vzhledu i dynamiky s cílem zachovat si svoji konkurenceschopnost. Modernizovaná Kia Picanto zaujme přepracovanými nárazníky vpředu i vzadu, které tomuto vozu propůjčují ještě smělejší vzhled, stejně tak jako úpravami charakteristické masky chladiče Kia ve stylu tygřího nosu. Zájemci se nyní mohou rozhodnout pro 14„ litá kola s novým vzhledem. Díky sportovnímu paketu na přání může modernizované Picanto vyčnívat z davu jako jeden z nejlépe vypadajících vozů segmentu A, ať již v provedení se třemi nebo pěti dveřmi. V interiéru Picanta nyní najdeme nové chromové dekory kolem výdechů ventilace na přístrojové desce a okolo panelu se sdruženými přístroji před řidičem. Nový vzor textilního čalounění zaujme svým atraktivním vzhledem především mladou generaci. Modernější je i zpracování dekoru kolem audio soustavy Picanta uprostřed přístrojové desky.

Prémiové prvky výbavy a širší možnosti zákaznických úprav

Zájemci o nové Picanto se nyní mohou těšit na řadu prémiových prvků výbavy na přání, jako je např. nejnovější generace navigační a audio/video soustavy AVN s velkým 7“ dotykovým displejem (v nabídce od 3. čtvrtletí). Zákazníci si mohou objednat i tempomat a omezovač rychlosti pro větší pohodlí při řízení na dlouhých cestách. Pro modernizovaný model byla dále připravena tři barevná schémata interiéru, a tak si majitel může své Picanto upravit na přání a směle vystoupit z davu. Červené barevné schéma (Red Pack) se sportovním vzhledem zaujme čalouněním sedadel v kombinaci černé umělé kůže a červené látky, a dále vysoce lesklými obkladovými panely dveří v červené a černé barvě. Módní a energické žluté barevné schéma (Yellow Pack) přináší černá sedadla čalouněná umělou kůží v kombinaci s látkou a žlutým stehováním, a dále zářivě žluté dekory na přístrojové desce a volantu. Konečně prémiové hnědé barevné schéma (Brown Pack) nabídne velmi elegantní hnědé čalounění sedadel z umělé kůže, hnědé výplně dveří a vysoce lesklé dekory na přístrojové desce v klavírním černém laku. Pokud se zákazník rozhodne pro některé z těchto barevných schémat, Picanto bude vybaveno i osvětlením prostoru pro nohy.

Účinnější brzdy a motory splňující emisní normu Euro 6

Modernizované Picanto se stará i o vyšší bezpečnost cestujících, a to díky větším brzdám schopným zastavit vůz na kratší vzdálenost. Na přání jsou k dispozici přední kotouče s průměrem zvětšeným na 252 mm (dříve 241 mm), umožňující vozu zastavit z rychlosti 100 km/h na pouhých 37 metrech - což znamená zlepšení o 2 metry. Vylepšené Picanto prodělalo řadu menších úprav i v případě motoru 1,0 l MPI s vícebodovým vstřikováním paliva, a může se tak pochlubit plněním požadavků přísné emisní normy Euro 6.

Modernizované Picanto v prodeji během prvního čtvrtletí 2015

Picanto, vyráběné v korejském závodu Seosan automobilky Kia, patří v Evropě k vůbec nejlépe prodávaným modelům značky (v roce 2014 se zde prodalo 51 102 těchto vozů). Zdokonalený model se na evropských trzích začne prodávat koncem března 2015 a opět se bude nabízet s jedinečnou komplexní zárukou Kia na 7 let / 150 tis. km.

KIA MOTORS CZECH - je výhradním dovozcem automobilů značky Kia do České republiky, ve které působí od dubna roku 1994. Za dobu své existence na českém trhu prodala více než 75 000 vozů. Kia má v České republice 68 autorizovaných prodejních a servisních míst a patří jí 8. místo na trhu. Sponzoruje žákovský fotbal a úzce spolupracuje s Nadací Naše dítě. Kia Motors Corporation - výrobce kvalitních automobilů pro všechny mladé duchem, byla založena v roce 1944 a je nejstarší korejskou automobilkou. Kia vyrábí ročně více než 3 milionu automobilů v 10 výrobních a montážních závodech v 5 zemích světa. Ty jsou následně prodávány prostřednictvím sítě distributorů a dealerů ve 150 zemích celého světa. Kia má dnes více než 49 000 zaměstnanců a vykazuje roční obrat téměř 45 miliard USD. Je hlavním partnerem tenisového grandslamového turnaje Australian Open a také oficiálním automobilovým partnerem fotbalové organizace FIFA - řídící orgán FIFA World CupTM.