Nový Ford Mondeo zná svou cenu pro český trh

29. září 2014
Ford Mondeo

Ceny nového Fordu Mondeo začínají na 611 990 Kč.

Nový Ford Mondeo bude zpočátku k dostání v úrovních výbavy Trend a Titanium. K dispozici bude také hybridní verze Mondeo HEV (Hybrid Electric Vehicle), historicky první hybridní Ford na českém trhu, za atraktivní cenu 762 990 Kč. Začátkem příštího roku se nabídka rozroste o variantu Business Edition, stejně jako o vznětový motor 2.0 TDCi Bi-Turbo o vysokém výkonu 154 kW (210 k) a na přání dodávaný inteligentní pohon všech kol. Ve stejnou dobu přijde i verze s motorem 1.0 EcoBoost s cenou pod 600 000 Kč.

Zákazníci budou moci vybírat ze tří karosářských variant: čtyřdveřového sedanu, pětidveřového liftbacku a prostorného kombi.

Ford Monedo

Nové Mondeo je první evropský model značky Ford postavený na nové globální platformě pro vozy tohoto segmentu. Má novou víceprvkovou zadní nápravu „integral link“, jež mu uděluje ještě vyspělejší a jistější chování na silnici. Ford rovněž představí zcela nové, přepracované motory, které jsou hospodárnější a přinesou nižší emise CO2 až o 14 % u zážehových a až o 27 % u vznětových motorů oproti předchozí generaci.*

Od zahájení prodeje bude nové Mondeo k dispozici se zážehovými motory EcoBoost o objemu 1,5 a 2,0 l. Začátkem roku 2015 k nim přibude ještě hospodárný a překvapivě výkonný 1.0 EcoBoost, který má na kontě bezprecedentní tři vítězství v anketě „International Engine of the Year“ (Mezinárodní motor roku) za sebou.

Nejnižší spotřebu pak bude mít Mondeo ve verzi ECOnetic 1.6 TDCi, se kterým by měl vůz podle předběžných předpokladů dosahovat nejnižších emisí CO2 ve třídě – 94 g/km.*

Čtyřdveřové Mondeo Hybrid kombinuje speciálně vyvinutý zážehový motor o objemu 2,0 l s elektromotorem a lithium-ion baterií o kapacitě 1,4 kWh. Je to první hybridní automobil, jenž bude Ford vyrábět v Evropě. Předběžná hodnota emisí CO2 u této verze činí 99 g/km*.

Ford Mondeo

V novém Mondeu představí Ford v evropské premiéře inovativní systém nafukovacích bezpečnostních pásů pro zadní sedadla. Nafukovací pásy v případě nehody velmi rychle zvětší svůj objem, aby rozložily energii nárazu do pětkrát větší plochy než běžný pás.

K vyššímu komfortu řidiče přispěje rovněž první elektricky seřiditelný volant s pamětí polohy, multifunkční masážní sedadla s funkcí Active Motion, která jsou zároveň vyhřívaná a ventilovaná, elektrické ovládání zadních výklopných dveří nebo vyhřívání volantu. Tato sedadla se objeví v nabídce v první polovině roku 2015.

Multimediální systém Ford SYNC 2 s pokročilým hlasovým ovládáním a 8“ barevnou dotykovou obrazovkou umožňuje intuitivně obsluhovat telefon, audiosystém, klimatizaci i navigaci. Řidič může například vyvolat seznam restaurací v okolí jednoduchým příkazem: „I’m hungry“ (mám hlad).

Systém Ford MyKey umožní majitelům nového Mondea naprogramovat do klíče určitá omezení, když svůj vůz někomu půjčují – typicky dětem. MyKey dokáže odmítat příchozí hovory, omezit nejvyšší rychlost vozu, znemožnit deaktivaci bezpečnostních systémů, omezit hlasitost audiosystému, nebo zcela znemožnit jeho používání, pokud nemají cestující zapnuté bezpečnostní pásy.