Škoda Octavia RS - pěkně rychlý rodinný vůz

28. listopadu 2013
Octavia RS

Označení RS znamená Rally Sport. A to znamená, že se můžete těšit na ostřejší svezení. A také na větší zásah do rodinného rozpočtu. V Mladé Boleslavi (lépe řečeno ve Vrchlabí) ale vymysleli povedený koktejl sportovního ladění, rodinného vozu a přiměřené ceny. Pokud navíc sáhnete po ojeté verzi, máte vyhráno.

Nevýhody nového auta

Vůně nového auta může být pro mnohé až magická. Obzvlášť pokud se jedná o tak povedené auto jako Octavia RS. Pokud to ale jen trochu půjde, měli byste zkusit uvažovat racionálně. Hlavním argumentem bude cena. Nové auto může být až trojnásobně dražší než ojeté.

Navíc si plný výkon motoru nebudete moci užívat hned od prvního nastartování. Motor totiž potřebuje relativně dlouhou dobu záběhu. A možná ještě jedna drobnost. První škrábanec na laku vás bude hodně, ale opravdu hodně mrzet. To u ojetého auta nemusíte vůbec řešit.

Sporťák z bazaru

Pro někoho to může znít trochu jako protiklad, ale například autobazary v Praze se s nabídkami jen předhání. Vy si tak můžete dopřát opravdový výkon za rozumnou cenu. Třeba u Auto Esa najdete druhou generaci Octavie RS již za cca 160.000 Kč.

Rozhodně si předem pročtěte recenze Auto Esa, abyste věděli, na co si při koupi máte dát pozor. Pak už vám nezbývá nic jiného, než si naplánovat nějaký hodně dlouhý výlet.