aktuálně: 41 uzavírek, 16 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Projekt Goodyear Bezpečná školka oslaví šesté narozeniny

21. května 2013
MŠ Kostka, Vsetín

V průběhu pěti let se do projektu v České republice zaregistrovalo 1 325 mateřských škol. Nový ročník bude zahájen výtvarnou soutěží pro zaregistrované mateřské školy, ve které se bude soutěžit o velkou stavebnici s dopravními značkami od partnera soutěže, firmy Molitanky a další hodnotné ceny. Odměněni budou ty školky, které co nejkreativněji výtvarně ztvární dopravní značku, která podle nich na našich silnicích chybí. Následovat bude i již tradiční podzimní foto soutěž, ve které tentokrát mohou mateřské školy vyhrát populární divadelní představení Kašpárkova dopravní výchova.

Projekt Goodyear Bezpečná školka bude v letošním roce také více myslet na rodiče, kteří mohou svým jednáním příznivě ovlivnit bezpečnost svých dětí. Prostřednictvím nových webových stránek www.bezepcnaskolka.cz a Facebooku www.facebook.com/bezpecnaskolka získají cenné informace o bezpečném cestování s dětmi nebo zajímavé tipy na hravou formu dopravní výchovy, která bude děti bavit. Připraveno je také několik soutěží o hodnotné ceny a zajímavé edukativní předměty, jež seznámí děti s hrozícími dopravními riziky, které se tak učí předvídat a optimálně na ně reagovat.

O projektu Goodyear Bezpečná školka:

Společnost Goodyear Dunlop Czech Tires se v roce 2008 rozhodla jít v podpoře bezpečnosti ještě dál a zaměřit se na nejmenší, avšak nejohroženější účastníky silničního provozu, děti z mateřských škol. Projekt má za sebou již pět úspěšné ročníky a to nejen v České republice, ale i na Slovensku. V průběhu let byl rozšířen i do dalších zemí, např. Maďarska, Slovinska nebo Chorvatska. V regionu Čechy – Slovensko – Maďarsko se do projektu dosud zapojilo již více než 3 000 mateřských škol.

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >